Web Analytics

op welke plek werk je als loodgieter

op welke plek werk je als loodgieter

Wat maakt een loodgieter en hoe wordt je een loodgieter
Een loodgieter is een echt specialisme. Hij richt zich onder andere op het service, bouwen en repareren van sanitair, leidingen, rioolbuizen en verwarmingsinstallaties. Bij dit professie wordt vaak gedacht aan het verhelpen van lekkages en obstructies, maar hij doet veel meer dan dat. Als loodgieter ben je een echte duizendpoot en ben je onmisbaar in de bouw en bij het onderhoud van gebouwen.

op welke plek werk je als loodgieter
Als loodgieter werk je in gespecialiseerde bedrijven. Maar ook enkele constructiebedrijven hebben loodgieters voor zich werken. Daarnaast kun je vanzelfsprekend altijd aan de slag als ZZP’er en je eigen bedrijf starten. Je klust altijd op verschillende locaties. Die locaties kunnen bestaan uit woningen, kantoorpanden, fabrieken, winkels en vele andere locaties.

Welke vaardigheden heeft een loodgieter
Het takenpakket van de loodgieter is erg allesomvattend. Om die reden moet je veel afweten van verschillende installaties. Ook neem je als loodgieter vaak de rol aan van salesman omdat je klanten moet informeren over verschillende opties en mogelijkheden. Fijne gespreksvaardigheden zijn dan ook van belang. Daarnaast moet je nauwkeurig te werk kunnen gaan omdat je vaak te maken krijgt met kleine precieze werkzaamheden.

Hoe wordt jij een installateur
Loodgieters hebben ook een educatie als een hands-on training nodig. Je kunt een opleiding volgen aan een opleidingsinstituut of een vakschool, of een stageprogramma volgen. Veel openbare hogescholen en scholen voor beroepsonderwijs geven loodgieter opleidingen aan die je brengen tot certificaten of diploma's.

internetstartpagina

loodgieters

Link toevoegen

Link toevoegen