Web Analytics

Loodgieters Heemstede

Loodgieters Heemstede

 

Loodgieter is een mooi beroep. Loodgieters zorgen voor de aanleg van sanitair en het onderhoud daarvan. Dit wil dus zeggen dat hij gasleidingen aanlegt en ook weer maakt als er aantasting is. Hij zorgt ook voor de constructie en het service van rioleringen. Dit zijn pijpen die onder andere het vuile rioolwater van verschillende panden terugvoeren naar zuiveringsinstallaties.
Een loodgieter is een specialist die zich richt op aanleg en service van sanitair, verwarmingen, waterleidingen en/of riolering.
In de volksmond noemt men een installateur nog steeds een loodgieter.
Het woord loodgieter is ontstaan het gieten van stroken lood en loden pijpen. Hiermee werden van oudsher buizen waterdicht gemaakt. Vroeger, in de twintigste eeuw, waren er geen gasinstallaties en waterinstalaties. Toch bestond de loodgieter al. Deze hield zich toen bezig met loden platen voor op het dak, tot de waterleiding en riolering hun intrede deden. Deze water- en afvoerleidingen werden van lood gemaakt en zo kwam dit mooie werk bij de loodgieter terecht. In de wandelgangen noemt men een installateur nog steeds een loodgieter.

 

loodgieters

loodgietersbedrijven

loodgietersbedrijven

aannemers

Link toevoegen

Link toevoegen